Az egészséges életmód
Tudtad, hogy az egészséges életmódról először az ókorban iródott Biblia beszél?

Keresés a honlapon


Szavazás
BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Látogatók

A Honlapot jelenleglátogató böngészi


webáruház

2010 május 13-tól


Az egészséges táplálkozás


“Ahhoz, hogy megtudjuk mi a jó táplálék, tanulmányoznunk kell Isten eredeti tervét. Aki teremtette az embert, és aki ismeri szükségleteit, az szabta meg Ádám táplálékát. “Ímé néktek adok minden maghozó fűvet az egész föld színén, és minden fát, a melyen maghozó gyümölcs van; az legyen néktek eledelül." (1 Móz. 1.29).

Mikor pedig elhagyta az Édent, hogy a bűn átka alatt álló föld művelésével keresse kenyerét, az ember akkor engedélyt kapott, hogy a mező füvét, zöldségeit, is megegye.

Gabonafélék, gyümölcsök, diófélék és zöldségek képezik azt az étrendet, amelyet a Teremtő választott számunkra. Ezek az ételek, a lehető legegyszerűbben és legtermészetesebben elkészitve a legegéstségesebbek és legtáplálóbbak. Olyan erőt kölcsönöznek, olyan szivósságot, olyan szellemi élénkséget, amilyet a bonyolultabb és serkentő étrend nem nyújthat.

Isten olyan táplálékot nyújtott ősszüleinknek, amelyet Ő szánt fajunknak étekül. Az Ő elgondolása ellen volt az, hogy élőlények életét vegyük el. Édenben nem volt szabad a halálnak beköszönnie. A kert fáinak gyümölcsei képezték azt a táplálékot, mely kielégitette az ember szükségleteit.


Az Úr vissza szándékozik vezetni népét, hogy táplálkozzanak egyszerűen, gyümölcsel, zöldséggel és gabonával. Isten adta ősszüleinek eledelül a gyümölcsöt, természetes állapotukban.

Isten egyre jobban fáradozik népéért. Nem akarja, hogy népe segélyforrások nélkül maradjon. Arra az étrendre vezeti vissza őket, amelyet eredetileg adott az embernek. Étrendjük álljon olyan ételekből, melyekhez a Teremtő szolgáltatja az alapanyagokat. Ezek az anyagok főképp gyümölcsből, gabonából, diófélékből fognak állni, de felhasználnak majd különböző gyökereket is.

Újra meg újra elém tárták, hogy Isten visszavezeti népét eredeti tervéhez, vagyis, hogy ne kimúlt állatok húsával táplálkozzanak. Azt szeretné, ha mi is jobb útra tanitanánk az embereket. ...

Ha elvezetjük a húsételeket, ha izésünket nem ebbe az irányba szoktatjuk, ha bátoritjuk magunkban a gyümölcsök és gabonafélék szeretetét, akkor hamar úgy lesz, amint azt Isten kezdettől fogva tervezte: Népe nem fogyaszt többé húst.


Ha volt valaha idő, amikor az étrendnek a legegyszerűbbnek kellett lennie, az most jött el.


Isten azt akarja, hogy az emberek ápolják az erős jellemet. Akik béresek csupán, azok nem azok közül valók, akik dővel gazdag jutalmat kapnak. Azt akarja, hogy az Ő művében munkálkodók legyenek éles eszű, gyors felfogású emberek. Táplálkozzanak mértéktaróan, a nehéz és fényűző ételek ne találjanak helyet az asztalukon. S mikor szüntelen igénybe veszik és közben mégsem végeznek testgyakorlást, akkor az egyszerű ételekből is csak keveset fogyasszanak.

Dánielnek nagyrészt azért volt erős a gonolkodása és szilárd a szándéka, azért volt erőteljes a szellemi képessége, hogy jól tudjon tanulni, mert egyszerűen étkezett, azonkivl imaéletet is élt.”

Kedves barátaim, ahelyett, hogy gyógyitani kezdenétek a betegséget, csak babusgatjátok magatokban, átadjátok magatokat neki. Kerüljétek a gyógyszereket és gondosan tartsátok magatokat az egészség törvényeihez. Ha nagyra becsülitek életetek, táplálkozzatok a legegszerűbben elkészitett, egészséges ételekkel, és végezzetek több testgyakorlást. Családotok valamennyi tagjának szüksége van az egészségügyi megújulásra. A kábitószeres gyógyszereket pedig örökre vessétek el. Egyetlen betegséget sem gyógyit meg, ellenben elgyengiti a szervezetet, hajlamossá teszi a betegségre.Ellen G. White – Hogyan étkezzünk? (A helyes étrend, 76 old.)Az egészség mindennél fontosabb

Honlapkészítés